Florina- Adina Ciuchiță, Specialist în comunicare

valea jiului implicata
Nov 16, 2021

Pentru cei mai mulți dintre noi, realitatea este următoarea: putem lucra de oriunde.

Și Florina are această libertate și alege Valea Jiului ca unul dintre birourile sale. Curioși din fire, am vrut să vedem ce o determină să revină.

”Între București și Valea Jiului nu sunt doar mulți km, sunt și două experiențe total diferite. Nu pot ignora legătura pe care o am cu Valea Jiului pe baza faptului că este locul unde m-am născut și am copilărit. Familia este punctul central pentru revenire, dar mai am un motiv: munții mei.”

Mai departe am căutat să aflăm ce face Valea Jiului a fi un birou potrivit și am aflat. Florina ne-a răspuns pe scurt: ”pentru că este biroul meu din munți. Nu ai cum să nu fii productiv și creativ atunci când te trezești și vezi ceea ce văd eu. Vibe – ul oferit de natura care mă înconjoară nu îl am doar când mă uit pe geam, îl simt când merg la alergat sau cu bicicleta sau pur și simplu la o plimbare pe jos sau cu longobardul. Pentru mine este importantă mișcarea, iar ea este de vis când o fac în liniște și respirând aer proaspăt. Nu vă imaginați că plimbările pe jos/ cu bicicleta sau alergatul le practic în urban. Deloc, îmi place să spun că mă plimb/alerg prin munții din spatele blocului. Aceasta este alternativa cea mai rapidă, dar există trasee și la 15 minute de mers cu mașina sau chiar mai departe (fără trafic).”

Florina- Adina Ciuchiță
  • Faceboohttps://www.facebook.com/valea.jiului.implicata/k

Florina- Adina Ciuchiță

Specialist în comunicare

  • Faceboohttps://www.facebook.com/valea.jiului.implicata/k

Și totuși, care este activitatea ei preferată și ce oportunități oferă zona pentru a îți petrece timpul?  ”Ați fost vreodată în Straja pe timp de iarnă? Să vedeți acolo o comunitate frumoasă adunată în jurul sporturilor de iarnă. Iubesc snowboardul și este activitatea mea preferată. În același timp nu pot ignora traseele superbe din această zonă care pot fi făcute pe durata întregului an sau evenimentele de DNB organizate în munte sau în mină.”

Pentru acest om din vale am mai avut o ultimă întrebare: ce are Valea și nu are Bucureștiul?

Spațiu plin de natură. Ai ieșire rapidă la munte din orice unghi și nu trebuie să te bați pe spațiu sau pe timp.  E plăcut să simți că nu ești mereu într-o luptă cu timpul pentru a ieși din urban.

Uite, după ce voi finaliza această idee, închid laptopul, voi ieși pe ușă și plimbarea mea începe direct în natură, fără nevoia de a mă urca în metrou sau în autobuz pentru a ajunge rapid la primul spațiu verde. Dacă mă răzgândesc și vreau să văd apusul din vârf pot face 15 -20 de minute cu mașina până în Pasul Vâlcan sau 30-40 de minute până în Straja sau Parâng.

Decizii, decizii, ce vârf de munte să aleg eu astăzi oare?

S-ar putea să-ți placă…

Podcast Implicat –  Cine sunt momârlanii?

Podcast Implicat – Cine sunt momârlanii?

Episodul numărul 8 - Podcast ImplicatÎn episodul numărul 8 din podcastul implicat am stat de vorbă (Edi Beserman – sociolog, Cătălin Dobrean – designer) cu antropoloaga Alexandra Felea, care a realizat o cercetare calitativă despre comunitatea rurală a Văii Jiului,...

Documentar istoric – “Regele Mihai: Drumul Catre casa”

Documentar istoric – “Regele Mihai: Drumul Catre casa”

Cu ocazia anului Centenar Regele Mihai 1921-2021- studioul de productie independent din Bucuresti, Chainsaw Film Productions lanseaza ultimul documentar istoric  "Regele Mihai: Drumul Catre casa"HISTORY Channel® difuzează, în premieră și în exclusivitate, pe 24...

Vino în coaliție!

Share This