Robotics Hub

Robotics Hub

 

Robotics Hub

 

Planeta Petrila și-a propus regenerarea și conversia ansamblului fostei Mina Petrila gândindu-se în primul rând la viitor. O comunitate are un viitor doar dacă are un trecut la care să se raporteze, iar pentru pentru cei din Valea Jiului, acest trecut este istoria de peste 150 de ani de sacrificiu și muncă grea în subteran pentru bunăstare economică. Au rămas mărturie la Mina Petrila clădirile monument istoric în care acum sunt Muzeul Salvatorului Minier, Centrul Pompadou și alte spații dedicate culturii.

 

 

 

 

Una dintre aceste construcții, puțul nou cu schip, este cea mai nouă din clădirile clasate ca monument istoric. În jurul acestui semnal Planeta Petrila își propune să amenajeze un centru (hub) pentru robotică – una dintre singurele activități de viitor care îi mai motivează pe tineri să rămână în Valea Jiului.

După succesul evenimentului de IT și robotică Robotics Valley 2019, Planeta Petrila continuă colaborarea cu RO 063 Wafy și Robotics 4.0 pentru a organiza a doua ediție a festivalului în 2020. Timotion a selectat proiectul printre cele 23 de organizații care vor avea oportunitatea de a alerga la Timotion VI, în 26 aprilie, la Timișoara, pentru această cauză. Mai multe detalii:

https://www.timotion.ro/proiecte-2020/planeta-petrila-robotics-valley-2020/

 

În luna august se va desfășura  Robotics Valley II.

Aflat la a doua ediție, Robotics Valley este un eveniment organizat în scop educativ, destinat tinerilor și nu numai. În cadrul evenimentului se va discuta despre diverse subcategorii ale industriei IT, robotică, web design, programare, etc. Prima ediția s-a desfășurat în Hala Compresoarelor noi de la Mina Petrila

Evenimentul Robotics Valley 2020 va consta dintr-o sesiune de prezentări din partea unor profesioniști relevanți în domeniu și recunoscuți de tinerii de liceu, spectacole și competiție demonstrativă a echipelor  invitate și prezentare, la stand, a roboților fiecărei echipe invitate.

 

Programul de Regenerare prin Inițiative Culturale

Programul de Regenerare prin Inițiative Culturale

 

Programul de Regenerare prin Inițiative Culturale – PRIC

 

PRIC este un program coordonat de acțiune, derulat de Planeta Petrila, al cărui scop final este dezvoltarea noului centru administrativ, economic şi cultural al Petrilei împreună cu o comunitate locală activă și deschisă. se derulează în perioada mai – noiembrie 2020.

 

 

 

 

PRIC presupune organizarea unor evenimente culturale care să mențină interesul general asupra subiectului Mina Petrila (implicând totodată un număr din ce în ce mai ridicat de localnici).

Prima etapă a PRIC (începând din 2018) constă în generarea și implementarea de evenimente culturale, sub forma unor acțiuni tactice care să faciliteze obţinerea unor rezultate vizibile pe termen scurt şi mediu, care să câștige încrederea administrației și localnicilor, să testeze și să valideze direcțiile oferite de PRIC şi care să contribuie la creșterea consumului cultural la nivel local, la dezvoltarea treptată de public nou și, în final, la reintroducerea minei în mentalul colectiv și la creșterea presiunii pentru reconversie.

PLANETA PETRILA

Desfășurat între lunile mai – noiembrie 2020, programul de regenerare prin inițiative culturale de anul acesta dorește să marcheze trecerea ansamblului din proprietarea SNIM-VJ în cea a Consiliului Județean Hunedoara și, așadar, inițierea procedurilor de conversie funcțională.

Evenimentul anual de debut al acțiunilor culturale de la Mina Petrila se desfășoară, prin tradiție, în data de 1 mai. Pe durata Zilei Muncii, ansamblul minier este deschis vizitatorilor prin tururi ghidate, vernisaje, lansări de publicații, expoziții de fotografie, proiecții de film, concerte, workshop-uri artistice sau de dans.