...

Conurbația Jiului devine mai puternică prin implicarea ta!

valea jiului implicata
Sep 11, 2023

Ne vedem la Focus Grupuri!

În septembrie și octombrie identificăm împreună modalități prin care firmele și antreprenorii din județele Hunedoara, Gorj și Dolj își pot dezvolta afacerea existentă și cum pot crea noi companii, astfel încât întreaga regiune să progreseze și să ofere locuitorilor o calitate mai bună a vieții.

Cu toții ne dorim o tranziție blândă de la o industrie către o alta, iar Conurbația Jiului se află în prezent în tranziție. Încurajați de Comisia Europeană, am inițiat un nou demers prin care ne propunem identificarea unor soluții economice care pot face că regiunea noastră să ajungă în punctul pe care cu toții ni-l dorim.  

Dar cum putem obține acest lucru?

Mai multe activități menite să ne aducă împreună, să ne provoace la comunicare și colaborare se desfășoară perioada aceasta.

Descoperirea soluțiilor și modul în care ar funcționa este prioritară și se poate realiza, cu siguranță, doar prin implicarea oamenilor locului

Idei, suport, colaborare, oportunități, dezavantaje – toate ajută, de fapt, la construirea unui puzzle care, odată finalizat, va releva tabloul viitorului Văii Jiului și al celor 3 județe din Conurbația Jiului. 

În luna septembrie te provocăm să împărtășești cu noi ideile tale, să contribui la schimbarea pozitivă și să fii parte din focus grupurile organizate de Valea Jiului Society cu sprijinul Just Transition Groundwork! Fie că ai o afacere în județele Hunedoara, Gorj sau Dolj sau vrei să devii antreprenor, fie că ești parte dintr-o organizație neguvernamentală, sau faci parte din mediul public, te așteptăm alături de noi să lucrăm mai aplicat la viitorul regiunii noastre prin proiectul tău! Completează formularul de înscriere aici: https://forms.gle/AeRu5msFnVwVcorp7.

 Iată agenda noastră:

FOCUS GRUPuri: septembrie 2023 – prin care ne propunem identificarea de noi oportunități sociale și de afaceri în Valea Jiului și Conurbația Jiului (județele Hunedoara, Gorj și Dolj).

ATELIERE DE LUCRU: octombrie 2023 – prin care vom prezenta concluziile focus grupurilor și vom identifica proiecte implementabile la sfârșitul programului.

CONFERINȚĂ FINALĂ: 14-15 decembrie 2023 – care va reuni experți la nivel european și mondial în oportunități economice sustenabile și practicieni din zonele aflate în tranziție.

Acest proiect este implementat de Valea Jiului Society împreună cu autoritățile publice din județele Hunedoara, Gorj și Dolj prin sprijinul acordat de Comisia Europeană în cadrul programului Just Transition Groundwork. 

Contact

valea.jiului.society@gmail.com ‖ 0722 697 550

www.valeajiuluiimplicata.org

S-ar putea să-ți placă…

Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?

Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?

“Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?" Răspunsul ăsta îl primeam de la oricine care auzea că îmi iau o zi liberă pentru a merge să văd Valea Jiului. Și când mai adăugam că trec și pe la Constanța înainte, apoi la Petroșani, și mă întorc la Iași prin Timișoara,...

Poveștile Comunități Vibrante

Poveștile Comunități Vibrante

Poveștile uitate ale Văii Jiului: Cartierele Ștefan, Bosnia și Dallas În inima Văii Jiului, acolo unde timpul pare să fi încetinit, stau mărturie cartiere cu povești bogate, adevărate comori ale istoriei noastre. Cartierul Ștefan, Colonia Bosnia și cartierul Dallas...

Petroșani, un oraș de 100 de ani!

Petroșani, un oraș de 100 de ani!

Petroșani, centrul Văii Jiului, a fost declarat oraș la data de 4 ianuarie 1924 prin decretul semnat de I. C. Brătianu, Președinte al Consiliului de Miniștri la acea vreme. Acum 100 de ani, Petru Iacob, primar al comunei Petroşani, primeşte de la Bucureşti telegrama...

Vino în coaliție!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.