...

Valea Jiului Society câștigător Just Transition Groundwork!

valea jiului implicata
Aug 29, 2023

Valea Jiului Society este unul dintre cei 6 câștigători ai asistenței tehnice oferite de Comisia Europeană prin instrumentul Just Transition Groundwork!

Comisia Europeană sprijină Valea Jiului și Conurbația Jiului (județete Dolj, Gorj și Hunedoara) prin intermediul instrumentului Just Transition Groundwork prin care este vizată identificarea de oportunități economice sustenabile în regiunea noastră, în contextul tranziției de la industria poluantă.
Astfel, până la finalul acestui an, vor fi organizate diverse activități în întreaga regiune cu scopul de a identifica împreună potențialul economic sustenabil în zonele aflate în tranziția de la cărbune.
Una dintre activitățile proiectului vizează organizarea unor focus grupuri cu mediul privat, mediul public și societatea civilă astfel încât să fie identificate soluții într-un mod mai aplicat pentru obstacolele cu care noi ne confruntăm.
Ulterior, vor fi organizate o serie de ateliere de lucru în care vom identifica inclusiv proiecte care să fie implementate la finalul programului de către participanții interesați. Primul atelier este planificat pentru 9 octombrie 2023.
Conferința de final va fi organizată pe 14-15 decembrie 2023 la Petroșani.
Toți cei interesați într-una sau mai multe activități din cadrul proiectului sunt invitați să completeze acest formular: https://forms.gle/AeRu5msFnVwVcorp7.

Alături de Valea Jiului și Conurbația Jiului, JT Groundwork susține alte 5 regiuni din Cehia, Letonia, Polonia, Portugalia și Suedia.

S-ar putea să-ți placă…

Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?

Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?

“Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?" Răspunsul ăsta îl primeam de la oricine care auzea că îmi iau o zi liberă pentru a merge să văd Valea Jiului. Și când mai adăugam că trec și pe la Constanța înainte, apoi la Petroșani, și mă întorc la Iași prin Timișoara,...

Poveștile Comunități Vibrante

Poveștile Comunități Vibrante

Poveștile uitate ale Văii Jiului: Cartierele Ștefan, Bosnia și Dallas În inima Văii Jiului, acolo unde timpul pare să fi încetinit, stau mărturie cartiere cu povești bogate, adevărate comori ale istoriei noastre. Cartierul Ștefan, Colonia Bosnia și cartierul Dallas...

Petroșani, un oraș de 100 de ani!

Petroșani, un oraș de 100 de ani!

Petroșani, centrul Văii Jiului, a fost declarat oraș la data de 4 ianuarie 1924 prin decretul semnat de I. C. Brătianu, Președinte al Consiliului de Miniștri la acea vreme. Acum 100 de ani, Petru Iacob, primar al comunei Petroşani, primeşte de la Bucureşti telegrama...

Vino în coaliție!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.