Valea Jiului Society câștigător Just Transition Groundwork!

valea jiului implicata
Aug 29, 2023

Valea Jiului Society este unul dintre cei 6 câștigători ai asistenței tehnice oferite de Comisia Europeană prin instrumentul Just Transition Groundwork!

Comisia Europeană sprijină Valea Jiului și Conurbația Jiului (județete Dolj, Gorj și Hunedoara) prin intermediul instrumentului Just Transition Groundwork prin care este vizată identificarea de oportunități economice sustenabile în regiunea noastră, în contextul tranziției de la industria poluantă.
Astfel, până la finalul acestui an, vor fi organizate diverse activități în întreaga regiune cu scopul de a identifica împreună potențialul economic sustenabil în zonele aflate în tranziția de la cărbune.
Una dintre activitățile proiectului vizează organizarea unor focus grupuri cu mediul privat, mediul public și societatea civilă astfel încât să fie identificate soluții într-un mod mai aplicat pentru obstacolele cu care noi ne confruntăm.
Ulterior, vor fi organizate o serie de ateliere de lucru în care vom identifica inclusiv proiecte care să fie implementate la finalul programului de către participanții interesați. Primul atelier este planificat pentru 9 octombrie 2023.
Conferința de final va fi organizată pe 14-15 decembrie 2023 la Petroșani.
Toți cei interesați într-una sau mai multe activități din cadrul proiectului sunt invitați să completeze acest formular: https://forms.gle/AeRu5msFnVwVcorp7.

Alături de Valea Jiului și Conurbația Jiului, JT Groundwork susține alte 5 regiuni din Cehia, Letonia, Polonia, Portugalia și Suedia.

S-ar putea să-ți placă…

Invitație eveniment ACIVJ

Invitație eveniment ACIVJ

Stimată Doamnă / Stimate Domn, Avem plăcerea de a vă invita la evenimentul organizat de Asociaţia Comitetului de Iniţiativă Valea Jiului - ACIVJ în colaborare cu Asociaţia pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului – ADTI VJ, Agenţia pentru Dezvoltare...

Conurbația Jiului devine mai puternică prin implicarea ta!

Conurbația Jiului devine mai puternică prin implicarea ta!

Ne vedem la Focus Grupuri!În septembrie și octombrie identificăm împreună modalități prin care firmele și antreprenorii din județele Hunedoara, Gorj și Dolj își pot dezvolta afacerea existentă și cum pot crea noi companii, astfel încât întreaga regiune să progreseze...

Vino în coaliție!