Documentar istoric – “Regele Mihai: Drumul Catre casa”

Oct 13, 2021

Cu ocazia anului Centenar Regele Mihai 1921-2021- studioul de productie independent din Bucuresti, Chainsaw Film Productions lanseaza ultimul documentar istoric  “Regele Mihai: Drumul Catre casa”

HISTORY Channel® difuzează, în premieră și în exclusivitate, pe 24 octombrie, de la ora 21:00, filmul „Regele Mihai: Drumul spre casă”, la o zi înainte de aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Pe parcursul unei ore, filmul va prezenta povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

Folosind un interviu  cu Regele, înregistrat în 2003 și mărturii din partea celor care au fost alaturi în timpul exilului, precum și din partea membrilor familiei Regelui, vă spunem o poveste despre greutățile insuportabile și revenirea în patria sa”, afirmă producătorul executiv John M. Florescu.

  • Faceboohttps://www.facebook.com/valea.jiului.implicata/k

Valoarea istorică a documenraului este îmbogățită cu înregistrări din arhiva de familie filmate chiar de Regele Mihai, documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și cu relatările istoricilor occidentali și români, printre care profesorul Dennis Deletant, cel mai important autor și istoric occidental specializat în istoria României de la University College London și Dr. Matei Cazacu istoric, autor al mai multor cărți de istorie românească. Diana Mandache, în prezent cel mai prolific biograf al Familiei Regale a României, și-a adus contribuția din punct de vedere editorial și al cercetării. 

Filmul o include și pe jurnalista și istorica britanică Tessa Dunlop

Ca și primele filme produse în România de către Dl. Florescu impreuna cu echipa de productie din Bucuresti: Viorel Chesaru producator senior, Dan Draghicescu producator asociat , Mircea Lacatus editor si producator arhice si Laura Beldiman cercetator si asistent montaj „Regele Mihai: Drumul spre casă” este narat de către Marcel Iureș, unul dintre cei mai aclamați actori de teatru și film. Filmul are regia si scenariul de Trevor Poots din Marea Britanie. 

Filmat și produs în România, Marea Britanie și Elveția, documentarul este o continuare a mult apreciatei producții „Războiul regelui” (titlu internațional „Regele care l-a păcălit pe Hitler”), care a avut premiera la TV în 2016 și a fost difuzat în 42 de țări, fiind transmis inclusiv de către HISTORY Channel și HISTORY2. 

Lansarea filmului este urmata timp de un an de un turneu national de educatie istorica in Romania cu intrare libera.

Regele Mihai, cea mai influentă personalitate istorică din ultimii 100 de ani ai României

  • Faceboohttps://www.facebook.com/valea.jiului.implicata/k

Alegerea unui documentar despre viața Regelui Mihai al României nu este întâmplătoare. Un studiu realizat pentru HISTORY Channel în 2018 l-a evidențiat pe Regele Mihai ca personalitatea cu cel mai mare impact pozitiv asupra vieții românilor din ultimii 100 de ani, după cum indică 41,7% dintre români. Un procent similar indică faptul că perioada interbelică (1918-1938) a fost cea mai benefică pentru România. Studiul a fost realizat de iSense Solutions for HISTORY Channel, pe un eșantion reprezentativ de 1.051 de respondenți, din mediul urban, cu vârste cuprinse între 16-65 de ani. Documentarul marchează aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai, premiera având loc cu o zi înainte de data de naștere, dorind să ofere un portret complet și să aducă un omagiu ultimului Rege al României.

S-ar putea să-ți placă…

Alege prioritățile pentru Valea Jiului!

Alege prioritățile pentru Valea Jiului!

Proiecte relevante pentru dezvoltarea Văii JiuluiÎn contextul elaborării de către PricewaterhouseCoopers a Strategiei pentru tranziția de la cărbune a Văii Jiului, au reieșit 10 proiecte majore pentru dezvoltarea Văii Jiului, proiecte considerate cu impact...

Strategia pentru dezvoltarea Văii Jiului în consultare publică!!!

Strategia pentru dezvoltarea Văii Jiului în consultare publică!!!

Strategia pentru dezvoltarea economică, socială și de mediu a Văii Jiului pentru perioada 2021-2030 este finalizată și așteaptă recomandările dumneavoastră de îmbunătățire până luni, 24 mai 2021, printr-un email către valea.jiului@mfe.gov.ro.Proiectul de elaborare a...

Curățăm Cheile Tăii

Curățăm Cheile Tăii

San Montan - Ecologizare Cheile Tăii! Duminică, 9 mai a avut loc cea mai reușită ecologizare din toți anii de când Asociația San Montan organizează acțiuni de curățare a zonei Cheile Tăii! Peste 100 de oameni conștiincioși, respectând restricțiile și distanțarea...

Vino în coaliție!

Share This