Au început înscrierile pentru Jiu Valley Summer University

valea jiului implicata
May 22, 2022

Asociația studențească University of Petroșani Students’ Union (UPSU) a dat recent startul înscrierilor pentru proiectul Jiu Valley Summer University (JVSU).

Jiu Valley Summer University

Acesta reprezintă prima inițiativă de tipul ,,Universitate de Vară pentru Elevi’’ din cadrul Universității Petroșani (UPet). Proiectele de acest tip, deja prezente în marile centre universitare, oferă elevilor de liceu o simulare a vieții de student, cu toate aspectele sale.

Participanții veniți la Petroșani vor fi cazați în căminele UPet, urmând să participe la cursuri și diferite ateliere special gândite pentru ei. Din program nu vor lipsi petrecerile studențești și alte activități sociale, create pentru ca elevii să lege prietenii, luând parte la povești de neuitat.

JVSU se va desfășura între 17 și 24 iulie, atât în Campusul Universității cât și în diferite locații din Petroșani și Valea Jiului.

El va fi dedicat elevilor din clasele a 11-a și a 12-a, având ca scop acomodarea mai ușoară a acestora cu învățământul superior, dar și diminuarea abandonului școlar.

Toți elevii interesați vor avea de completat un formular de înscriere și câteva documente, înainte să poată porni în aventura acestei veri. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/JiuValleySummerUniversity).

Jiu Valley Summer University este realizat de Asociația University of Petroșani Students’ Union, cu sprijinul Universității Petroșani. Printre parteneri se numără Federația ANOSR, Coaliția Valea Jiului Implicată cât și Consiliile Județene ale Elevilor din Hunedoara și Gorj.

Pe lângă cele deja prezentate, unul din obiectivele JVSU este de a contribui la revitalizarea zonei Văii Jiului pe latura socială și cea educațională.

S-ar putea să-ți placă…

Oportunități de finanțare pentru ONG-uri

Oportunități de finanțare pentru ONG-uri

Oportunitățile de finanțare pentru organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) sunt disponibile din mai multe surse, iar în prezentare vor fi tratate: Finanțările nerambursabile europene și naționale Finanțările asigurate de organizații neguvernamentale internaționale...

Atelier de educație financiară în Valea Jiului

Atelier de educație financiară în Valea Jiului

Miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 16.00, Valea Jiului Implicată organizează, în Petroșani, Atelierul Educație Financiară, în cadrul căruia vor fi abordate două teme esențiale: antreprenoriatul și conectarea la piața de capital prin intermediul investițiilor la bursă....

Vino în coaliție!