...

Au început înscrierile pentru Jiu Valley Summer University

valea jiului implicata
May 22, 2022

Asociația studențească University of Petroșani Students’ Union (UPSU) a dat recent startul înscrierilor pentru proiectul Jiu Valley Summer University (JVSU).

Jiu Valley Summer University

Acesta reprezintă prima inițiativă de tipul ,,Universitate de Vară pentru Elevi’’ din cadrul Universității Petroșani (UPet). Proiectele de acest tip, deja prezente în marile centre universitare, oferă elevilor de liceu o simulare a vieții de student, cu toate aspectele sale.

Participanții veniți la Petroșani vor fi cazați în căminele UPet, urmând să participe la cursuri și diferite ateliere special gândite pentru ei. Din program nu vor lipsi petrecerile studențești și alte activități sociale, create pentru ca elevii să lege prietenii, luând parte la povești de neuitat.

JVSU se va desfășura între 17 și 24 iulie, atât în Campusul Universității cât și în diferite locații din Petroșani și Valea Jiului.

El va fi dedicat elevilor din clasele a 11-a și a 12-a, având ca scop acomodarea mai ușoară a acestora cu învățământul superior, dar și diminuarea abandonului școlar.

Toți elevii interesați vor avea de completat un formular de înscriere și câteva documente, înainte să poată porni în aventura acestei veri. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/JiuValleySummerUniversity).

Jiu Valley Summer University este realizat de Asociația University of Petroșani Students’ Union, cu sprijinul Universității Petroșani. Printre parteneri se numără Federația ANOSR, Coaliția Valea Jiului Implicată cât și Consiliile Județene ale Elevilor din Hunedoara și Gorj.

Pe lângă cele deja prezentate, unul din obiectivele JVSU este de a contribui la revitalizarea zonei Văii Jiului pe latura socială și cea educațională.

S-ar putea să-ți placă…

Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?

Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?

“Ce cauți tu, Raluca, la Petroșani, CE?" Răspunsul ăsta îl primeam de la oricine care auzea că îmi iau o zi liberă pentru a merge să văd Valea Jiului. Și când mai adăugam că trec și pe la Constanța înainte, apoi la Petroșani, și mă întorc la Iași prin Timișoara,...

Poveștile Comunități Vibrante

Poveștile Comunități Vibrante

Poveștile uitate ale Văii Jiului: Cartierele Ștefan, Bosnia și Dallas În inima Văii Jiului, acolo unde timpul pare să fi încetinit, stau mărturie cartiere cu povești bogate, adevărate comori ale istoriei noastre. Cartierul Ștefan, Colonia Bosnia și cartierul Dallas...

Petroșani, un oraș de 100 de ani!

Petroșani, un oraș de 100 de ani!

Petroșani, centrul Văii Jiului, a fost declarat oraș la data de 4 ianuarie 1924 prin decretul semnat de I. C. Brătianu, Președinte al Consiliului de Miniștri la acea vreme. Acum 100 de ani, Petru Iacob, primar al comunei Petroşani, primeşte de la Bucureşti telegrama...

Vino în coaliție!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.