Au început înscrierile pentru Jiu Valley Summer University

valea jiului implicata
May 22, 2022

Asociația studențească University of Petroșani Students’ Union (UPSU) a dat recent startul înscrierilor pentru proiectul Jiu Valley Summer University (JVSU).

Jiu Valley Summer University

Acesta reprezintă prima inițiativă de tipul ,,Universitate de Vară pentru Elevi’’ din cadrul Universității Petroșani (UPet). Proiectele de acest tip, deja prezente în marile centre universitare, oferă elevilor de liceu o simulare a vieții de student, cu toate aspectele sale.

Participanții veniți la Petroșani vor fi cazați în căminele UPet, urmând să participe la cursuri și diferite ateliere special gândite pentru ei. Din program nu vor lipsi petrecerile studențești și alte activități sociale, create pentru ca elevii să lege prietenii, luând parte la povești de neuitat.

JVSU se va desfășura între 17 și 24 iulie, atât în Campusul Universității cât și în diferite locații din Petroșani și Valea Jiului.

El va fi dedicat elevilor din clasele a 11-a și a 12-a, având ca scop acomodarea mai ușoară a acestora cu învățământul superior, dar și diminuarea abandonului școlar.

Toți elevii interesați vor avea de completat un formular de înscriere și câteva documente, înainte să poată porni în aventura acestei veri. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/JiuValleySummerUniversity).

Jiu Valley Summer University este realizat de Asociația University of Petroșani Students’ Union, cu sprijinul Universității Petroșani. Printre parteneri se numără Federația ANOSR, Coaliția Valea Jiului Implicată cât și Consiliile Județene ale Elevilor din Hunedoara și Gorj.

Pe lângă cele deja prezentate, unul din obiectivele JVSU este de a contribui la revitalizarea zonei Văii Jiului pe latura socială și cea educațională.

S-ar putea să-ți placă…

Agenda Laborator de Tranziții

Agenda Laborator de Tranziții

Avem plăcerea să vă invităm la conferința de final a evenimentului ”Valea Jiului: Laborator de Tranziție”, unde vom prezenta concluziile lucrărilor în cadrul proiectului internațional desfășurat în perioada 3-8 aprilie în Valea Jiului. Deschiderea conferinței are loc...

Vino în coaliție!