Podcast Implicat episodul 10, invitat –  profesor emerit Dumitru Sandu

valea jiului implicata
Sep 3, 2022

Unde se află valea jiului sub aspectul nivelului mediu de dezvoltare ?

De ce aleg tinerii să plece din această zonă? Cât de mult contează Geografia în dezvoltarea socială și economică a văii? Ce strategii avem pentru a rezolva problemele văii? Răspunsurile la aceste întrebări cât și la altele am vrut să le aflăm de la invitatul nostru din noul episod al podcastului Implicat.

Dumitru Sandu este un reputat sociolog și profesor emerit de la facultatea de sociologie și asistență socială a universității București. Are o activitate de cercetare extrem de bogată în domenii precum migrația, dezvoltarea comunitar-regională, cercetarea opiniei publice, construcție identitară europeană și multe altele. A coordonat programe doctorale, a contribuit la proiectarea celor opt regiuni de dezvoltare ale țării, a fost redactor șef al revistei sociologie românească, a condus Comisia pentru Sociologie, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării pentru certificarea diplomelor universitare, a făcut parte din Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor demografice şi sociale din România și din Consiliul Național de Etică, ca să enumerăm câteva dintre realizări.

Dumitru Sandu este și un foarte bun cunoscător al situației din Valea Jiului, motiv pentru care a acceptat invitația noastră de a discuta cu date concrete și soluții despre această zonă.  Lucrările dânsului despre această regiune pot fi accesate aici:

Poate fi urmărit pe Youtube

S-ar putea să-ți placă…

Un exercițiu de absorbție

Un exercițiu de absorbție

Un exercițiu de absorbție După 3 ani de programare și asistență tehnică pentru realizarea Strategiei de dezvoltare socială, economică și de mediu pentru perioada 2022-2030, draft-uri  de proiecte și organizare internă pentru stabilirea structurii locale de guvernanță...

Valea Jiului vibrează cu zâmbete, culori și creativitate

Valea Jiului vibrează cu zâmbete, culori și creativitate

Picturile murale realizate în Valea Jiului de către ATOMA, Cristian Scutaru și Obie Platon au fost finalizate și se află în Petroșani (Căminul Studențesc Nr. 1), Aninoasa (Puțul Metalic, în incinta fostei Mine Aninoasa) și respectiv în Petrila (Stația de Ventilare, în...

Comunitatea civică locală te invită la Valea Jiului Vibrantă!

Comunitatea civică locală te invită la Valea Jiului Vibrantă!

În perioada 22 – 28 august 2022, în Valea Jiului, vor fi realizate trei picturi murale menite să redea frumusețea și culoarea a trei clădiri și a spațiului urban din jurul acestora, de către trei artiști stradali cu renume din România.

Vino în coaliție!