Podcast Implicat episodul 10, invitat –  profesor emerit Dumitru Sandu

valea jiului implicata
Sep 3, 2022

Unde se află valea jiului sub aspectul nivelului mediu de dezvoltare ?

De ce aleg tinerii să plece din această zonă? Cât de mult contează Geografia în dezvoltarea socială și economică a văii? Ce strategii avem pentru a rezolva problemele văii? Răspunsurile la aceste întrebări cât și la altele am vrut să le aflăm de la invitatul nostru din noul episod al podcastului Implicat.

Dumitru Sandu este un reputat sociolog și profesor emerit de la facultatea de sociologie și asistență socială a universității București. Are o activitate de cercetare extrem de bogată în domenii precum migrația, dezvoltarea comunitar-regională, cercetarea opiniei publice, construcție identitară europeană și multe altele. A coordonat programe doctorale, a contribuit la proiectarea celor opt regiuni de dezvoltare ale țării, a fost redactor șef al revistei sociologie românească, a condus Comisia pentru Sociologie, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării pentru certificarea diplomelor universitare, a făcut parte din Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor demografice şi sociale din România și din Consiliul Național de Etică, ca să enumerăm câteva dintre realizări.

Dumitru Sandu este și un foarte bun cunoscător al situației din Valea Jiului, motiv pentru care a acceptat invitația noastră de a discuta cu date concrete și soluții despre această zonă.  Lucrările dânsului despre această regiune pot fi accesate aici:

Poate fi urmărit pe Youtube

S-ar putea să-ți placă…

ADTI Valea Jiului caută experți!

ADTI Valea Jiului caută experți!

Procesul de selecție pentru posturile de Experți la ADTI Valea Jiului se află în plină desfășurare!Pozițiile disponibile și toate detaliile necesare pentru concurs au fost publicate pe site-ul www.valeajiului.eu, Depunerea dosarelor de candidatură: Dosarele de...

Acțiunea ta contează: Votează pentru Robotics Valley în Valea Jiului!

Acțiunea ta contează: Votează pentru Robotics Valley în Valea Jiului!

O oportunitate extraordinară pentru robotica din Valea Jiului!Echipa de robotică din zonă s-au calificat în finala prestigiosului concurs New European Bauhaus, iar acum copii au nevoie de sprijinul nostru pentru a câștiga premiul în valoare de 30.000 de euro! Printre...

Vino în coaliție!