...

Robotics Hub

January 27, 2020

 

Robotics Hub

 

Planeta Petrila și-a propus regenerarea și conversia ansamblului fostei Mina Petrila gândindu-se în primul rând la viitor. O comunitate are un viitor doar dacă are un trecut la care să se raporteze, iar pentru pentru cei din Valea Jiului, acest trecut este istoria de peste 150 de ani de sacrificiu și muncă grea în subteran pentru bunăstare economică. Au rămas mărturie la Mina Petrila clădirile monument istoric în care acum sunt Muzeul Salvatorului Minier, Centrul Pompadou și alte spații dedicate culturii.

 

 

 

 

Una dintre aceste construcții, puțul nou cu schip, este cea mai nouă din clădirile clasate ca monument istoric. În jurul acestui semnal Planeta Petrila își propune să amenajeze un centru (hub) pentru robotică – una dintre singurele activități de viitor care îi mai motivează pe tineri să rămână în Valea Jiului.

După succesul evenimentului de IT și robotică Robotics Valley 2019, Planeta Petrila continuă colaborarea cu RO 063 Wafy și Robotics 4.0 pentru a organiza a doua ediție a festivalului în 2020. Timotion a selectat proiectul printre cele 23 de organizații care vor avea oportunitatea de a alerga la Timotion VI, în 26 aprilie, la Timișoara, pentru această cauză. Mai multe detalii:

https://www.timotion.ro/proiecte-2020/planeta-petrila-robotics-valley-2020/

 

În luna august se va desfășura  Robotics Valley II.

Aflat la a doua ediție, Robotics Valley este un eveniment organizat în scop educativ, destinat tinerilor și nu numai. În cadrul evenimentului se va discuta despre diverse subcategorii ale industriei IT, robotică, web design, programare, etc. Prima ediția s-a desfășurat în Hala Compresoarelor noi de la Mina Petrila

Evenimentul Robotics Valley 2020 va consta dintr-o sesiune de prezentări din partea unor profesioniști relevanți în domeniu și recunoscuți de tinerii de liceu, spectacole și competiție demonstrativă a echipelor  invitate și prezentare, la stand, a roboților fiecărei echipe invitate.

 

S-ar putea să-ți placă…

Vino în coaliție!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.