Strategia pentru dezvoltarea Văii Jiului în consultare publică!!!

valea jiului implicata
May 14, 2021

Strategia pentru dezvoltarea economică, socială și de mediu a Văii Jiului pentru perioada 2021-2030 este finalizată și așteaptă recomandările dumneavoastră de îmbunătățire până luni, 24 mai 2021, printr-un email către valea.jiului@mfe.gov.ro.

Proiectul de elaborare a Strategiei de dezvoltare a Văii Jiului este finanțat de Uniunea Europeană ca măsură de sprijin pentru Valea Jiului în tranziția regiunii de la cărbune, prin contractul nr. SRSS/SC2019/119, semnat în octombrie 2019 între PricewaterhouseCoopers EU Services EESV și Serviciul de Sprijin pentru Reforma Structurală a Comisiei Europene.

 Documentul de Strategie conține principalele direcții de dezvoltare și revitalizare a regiunii, iar Planul de acțiuni cuprinde măsurile propuse spre implementare astfel încât Valea Jiului să devină, până în 2030, o regiune revitalizată social, durabilă și interconectată, cu un mediu economic competitiv, susținut de investiții, inovare și recunoscută pentru specificul local, conform viziunii de dezvoltare stabilită prin Strategie.

Cei 4 piloni principali pe care se bazează Strategia sunt:

  1. Îmbunătățirea calității vieții și crearea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare
  2. Diversificarea economică, inovare și antreprenoriat
  3. Valorificarea durabilă a specificului local
  4. Accesibilitatea, mobilitatea și conectivitatea
Vă invităm să parcurgeți documentele complete mai jos:
Coalitia Vaii jiului

Strategia, împreună cu Planul de acțiuni, aparține comunității și reprezintă instrumentul principal după care dezvoltarea Văii Jiului va fi ghidată. Astfel, este extrem de important ca opiniile cetățenilor să fie auzite și ascultate de către cei care lucrează la Strategie și de către cei care implementează măsurile propuse. Vă încurajăm pe fiecare să analizați propunerile din Strategie și să transmiteți sugestiile de îmbunătățire până luni, 24 mai 2021, printr-un email către adresa valea.jiului@mfe.gov.ro.

S-ar putea să-ți placă…

Oportunități de finanțare pentru ONG-uri

Oportunități de finanțare pentru ONG-uri

Oportunitățile de finanțare pentru organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) sunt disponibile din mai multe surse, iar în prezentare vor fi tratate: Finanțările nerambursabile europene și naționale Finanțările asigurate de organizații neguvernamentale internaționale...

Atelier de educație financiară în Valea Jiului

Atelier de educație financiară în Valea Jiului

Miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 16.00, Valea Jiului Implicată organizează, în Petroșani, Atelierul Educație Financiară, în cadrul căruia vor fi abordate două teme esențiale: antreprenoriatul și conectarea la piața de capital prin intermediul investițiilor la bursă....

Vino în coaliție!