Strategia pentru dezvoltarea Văii Jiului în consultare publică!!!

May 14, 2021

Strategia pentru dezvoltarea economică, socială și de mediu a Văii Jiului pentru perioada 2021-2030 este finalizată și așteaptă recomandările dumneavoastră de îmbunătățire până luni, 24 mai 2021, printr-un email către valea.jiului@mfe.gov.ro.

Proiectul de elaborare a Strategiei de dezvoltare a Văii Jiului este finanțat de Uniunea Europeană ca măsură de sprijin pentru Valea Jiului în tranziția regiunii de la cărbune, prin contractul nr. SRSS/SC2019/119, semnat în octombrie 2019 între PricewaterhouseCoopers EU Services EESV și Serviciul de Sprijin pentru Reforma Structurală a Comisiei Europene.

 Documentul de Strategie conține principalele direcții de dezvoltare și revitalizare a regiunii, iar Planul de acțiuni cuprinde măsurile propuse spre implementare astfel încât Valea Jiului să devină, până în 2030, o regiune revitalizată social, durabilă și interconectată, cu un mediu economic competitiv, susținut de investiții, inovare și recunoscută pentru specificul local, conform viziunii de dezvoltare stabilită prin Strategie.

Cei 4 piloni principali pe care se bazează Strategia sunt:

  1. Îmbunătățirea calității vieții și crearea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare
  2. Diversificarea economică, inovare și antreprenoriat
  3. Valorificarea durabilă a specificului local
  4. Accesibilitatea, mobilitatea și conectivitatea
Vă invităm să parcurgeți documentele complete mai jos:
Coalitia Vaii jiului
  • Faceboohttps://www.facebook.com/valea.jiului.implicata/k

Strategia, împreună cu Planul de acțiuni, aparține comunității și reprezintă instrumentul principal după care dezvoltarea Văii Jiului va fi ghidată. Astfel, este extrem de important ca opiniile cetățenilor să fie auzite și ascultate de către cei care lucrează la Strategie și de către cei care implementează măsurile propuse. Vă încurajăm pe fiecare să analizați propunerile din Strategie și să transmiteți sugestiile de îmbunătățire până luni, 24 mai 2021, printr-un email către adresa valea.jiului@mfe.gov.ro.

S-ar putea să-ți placă…

Curățăm Cheile Tăii

Curățăm Cheile Tăii

San Montan - Ecologizare Cheile Tăii! Duminică, 9 mai a avut loc cea mai reușită ecologizare din toți anii de când Asociația San Montan organizează acțiuni de curățare a zonei Cheile Tăii! Peste 100 de oameni conștiincioși, respectând restricțiile și distanțarea...

Povestea copacului Tils

Povestea copacului Tils

„Să nu irosim!” ne spune Maria Șandru, un „pui de momârlan” de doar 10 ani care ne impresionează cu povestea scrisă și prezentată și ne face extrem de mândri să fie parte a Valea Jiului Society și Valea Jiului Implicată! Ambasadoare a protejării naturii și mediului...

Vino în coaliție!

Share This